Saturday, October 3, 2015

How to Make Yummy Tomato Egg Omelet

Tomato egg omelet with capsicum


We all love Omelets! It is one of the most commonly eaten and popular breakfast dish in the world. It is also one of the easiest to make. However, making a really yummy egg omelet with tomatoes, onions and capsicum, like a 5-star hotel, needs some knowledge of the basic recipe and some practice to make it to perfection.

Today, we are presenting the recipe for making delicious tomato egg omelet with capsicum. Not only will it be a finger-liking addition to your breakfast but you can even show you newly learned skills at a family party and win a pat or two on your proud back!

Ok then, let’s begin...

Ingredients:


·         2 eggs
·         1 finely chopped onion
·         1 finely chopped tomato
·         1 finely chopped capsicum
·         1 cup finely chopped coriander leaves
·          ½ teaspoon turmeric powder
·         ½ teaspoon chili powder
·         ¼ teaspoon black pepper powder
·         2 tablespoon butter
·         2 tablespoon milk
·         Salt to taste

Recipe:


1.      Break the eggs into a bowl and beat them thoroughly. Add milk and stir it well till you get a uniform mixture.

2.      Heat the butter in a non-stick frying pan and put the chopped onions, tomatoes and capsicum in it. Let it cook for 2-3 minutes.

3.      Add the turmeric powder, chili powder, black pepper powder and salt and cook for 1-2 minutes more.

4.      Remove the mix in a pot and add the mixture of eggs and milk to it and mix it well.

5.      Heat some more butter ( or oil ) in the frying pan and pour the above mixture over it. Spread it evenly in the pan and allow it to cook for a few minutes. Flip it over to fry the other side lightly.

6.      Garnish with coriander leaves and serve it steaming hot with bread, toasts, chapattis, rotis, etc. along with coconut chutney and tomato sauce.

So, did you like the recipe? It is very easy and takes just a few minutes to prepare.

Do share your experience and suggestions with us in the comments below.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

वरील रेसिपी आमच्या मराठी वाचकांसाठी...

टोमाटो एग ऑमलेट विथ कॅप्सिकम


अंड्याचं ऑमलेट बहुतेकांना आवडते. ती जगभरात नाश्त्यासाठी खाल्ली जाणारी एक सर्वाधिक लोकप्रिय डिश आहे. बनवायलासुद्धा अतिशय सोपी. परंतु, टोमाटो, कांदा आणि ढोबळी मिरची घालून केलेलं एखाद्या पंचतारांकित हॉटेल सारखं चविष्ट ऑमलेट बनवायचं असेल तर त्याची रेसिपी नीट समजून घेण आवश्यक आहे.

आज आम्ही खास आमच्या वाचकांसाठी, कॅप्सिकम ( ढोबळी मिरची किंवा सिमला मिरची ) घालून टोमाटो एग ऑमलेट बनवण्याची सोपी आणि सुटसुटीत रेसिपी सदर करीत आहोत. ती तुमच्या नाश्त्यासाठी एक चवदार डिश तर आहेच पण तुम्ही तुमचं हे नवीन स्कील तुमच्या कौटुंबिक पार्टी मध्ये दाखवून पाठीवर शाबासकीची थापसुद्धा नक्कीच मिळवू शकता.

चला तर मग सुरवात करूया...

साहित्य:


·         २ अंडी
·         १ बारीक चिरलेला कांदा
·         १ बारीक चिरलेला टोमाटो
·         १ बारीक चिरलेली सिमला मिरची
·         १ कप बारीक चिरलेली कोथिंबीर
·         १/२ चमचा हळद पावडर
·         १/२ चमचा मिरची पावडर
·         १/४ चमचा काळी मिरी पावडर
·         २ चमचे बटर ( किंवा तेल )
·         २ चमचे दूध
·         चवीपुरते मीठ

रेसिपी:


1.      सर्वप्रथम, अंडी एका खोलगट बाउलमध्ये फोडून घ्यावी आणि व्यवस्थित ढवळून एकत्र करावी. त्यामध्ये दूध घालून मिश्रण नीट एकजीव होईपर्यंत ढवळावे.

2.      बटर नॉन-स्टिक फ्रायींग तव्यामध्ये घालून तापवून घ्यावे आणि त्यामध्ये चिरलेला कांदा, टोमाटो, सिमला मिरची घालून २-३ मिनिट शिजवावे.

3.      त्यामध्ये हळद पावडर, मिरची पावडर, मिरी पावडर आणि मीठ घालून आणखी १-२ मिनिट शिजवावे.

4.      हे मिश्रण एका भांड्यात काढून त्यात अंडी आणि दुधाचे मिश्रण घालून चांगले ढवळून एकत्र करावे.

5.      नॉन-स्टिक भांड्यात पुन्हा थोडे बटर घालून तापवावे आणि त्यावर वरील मिश्रण घालुन नीट पसरवावे. एक बाजूने तळल्यावर परतून घालावे.

6.      वरून कोथिंबीर घालून ब्रेड, टोस्ट, चपाती किंवा रोटी आणि सोबत नारळाची चटणी किंवा टोमाटो सॉस बरोबर गरमागरम सर्व करावे.

मग काय? आवडली ना रेसीपी? बनवायला खूपच सोपी आणि काही मिनिटात तयार होणारी.

तुमचे अनुभव आणि सूचना कॉमेंट्स मध्ये जरूर लिहा.

No comments:

Post a Comment